ШЕСТА „БГ КОЛЕДА В ПГИТ“

1075 лв. бяха събрани по време на благотворителната инициатива “Подари надежда на дете в беда“, организирана от ученици и учители на ПГИТ “Проф.д-р Асен Златаров“. Тя се провежда за шеста поредна година, като събраните средства се даряват по сметките на БГ Коледа. В препълнения читалищен салон всички присъстващи бяха обединени от каузата на доброто и вярата. Димитър Бръчков-кмет на община Петрич бе в залата, за да подкрепи златаровци в добротворчеството им. Той ги поздрави за щедрите сърца, за надеждата, която дават на болни деца и за усилията им да станат част от нещо толкова голямо. Директорът на училището инж. Светла Данаилова благодари на учениците и учителите, на родителите, приятелите и партньорите, фирмите – хлебопекарна“ Маргарита“, магазин „Елеонора“,  хлебопекарна „Симидите“, магазин Аутлет, ЕТ „Емил Попов“, сладкарница БОЕМ, които се включиха в инициативата.

“Днес е Игнажден и поверието гласи, че каквото днес посети къщата ти,това ще те стига цяла година. Днес нашата къща е посетена от хора с щедри и добри сърца. И нека доброта и щедрост ни стигат цяла година. Да бъдем здрави, да има мир и благоденствие за вас и вашите семейства!“ – отбеляза инж. Данаилова, развълнувана и горда от това, което се случи в деня на големия християнски празник.

С професионализъм, майсторство и много любов бе приготвена кулинарна изложба-базар, а експонатите откупени с благотворителна цел за броени минути. Небивал интерес предизвикаха експонатите от декупаж,  които учебна компания “Ученици в действие“ бяха изработили, за да помогнат на инициативата. Особено вълнуващ бе момента на едновременното изпращане на SMS-и на номерата на БГ Коледа.

Всички добри хора бяха поздравени от коледарската група на ОДК Петрич и невероятните изпълнения на Дженифър Илиева и Ралица Кантарджиева.
Казано е “По-благословен е този, който дава“. Днес вие сторихте добрина и затова бъдете благословени! – с това послание златаровското училище за пореден път доказа съпричастността си към една благородна и голяма инициатива – БГ Коледа.

20_12_2016_1 20_12_2016_2 20_12_2016_4 20_12_2016_5 20_12_2016_6 20_12_2016_3 20_12_2016_7 20_12_2016_8

Реклами
Categories: Училищни новини

Навигация

Коментарите са изключени.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: