НАШ СЪСТЕЗАТЕЛ УЧАСТВА В СЪСТЕЗАНИЕ НА МОН, ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА „НАЦИОНАЛНА КУЛИНАРНА КУПА 2021“

Михаил Панов от 11г клас с ръководител Красимир Илиев влезе във финалния кръг на националното състезание „Най-добър млад барман“. Тази година състезанията по професии от направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ и „Пътуване, туризъм и свободно време“ се провеждат в рамките на големия кулинарен форум „Национална кулинарна купа на България 2021“, организиран от Българската асоциация на професионалните готвачи от 13 до 15 май в Интер експо център-София. Михаил е един от 10-те най-добри млади бармани, които се пребориха с конкуренцията за участие в националното състезание по професията с главен организатор Министерството на науката и образованието. То бе част от програмата за втория ден на Националната кулинарна купа. ПГИТ е сред 10-те професионални гимназии със свои състезатели – училища от Варна, Поморие, Слънчев бряг, Казанлък, Хасково, София, Сопот, Враца и Русе. В първи рунд – Бързо миксиране – състезателите приготвят коктейл „Дайкири“ за време, в две дози, едновременно в две коктейлни чаши. Във втори рунд се приготвя коктейл по избор на състезателя – „Фенси коктейл“, аперитивен, десертен или дълго питие. Може да се изпълни и в категория Flair, с елементи на жонглиране, преобръщане на бутилки или шейкъри, а също и манипулиране на пламтящи ликьори.

Categories: Училищни новини

Навигация

Коментарите са изключени.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: